Jessica Maas

Jessica Maas

Ik ben Jessica Maas. Geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen. Na de Academie voor Journalistiek in Tilburg te hebben afgerond ben ik in 1999 aan de slag gegaan bij het Brabants Dagblad. Daar heb ik me langzaam meer en meer gespecialiseerd in integratie en migratie. Ging met Poolse aspergestekers in Brabant terug naar Polen en zocht Tilburgse Somaliërs op Birmingham en Leicester.

In 2007 verhuisde ik naar Istanbul waar ik voor de GPD als correspondent ging werken. Er volgde een fascinerende acht jaar. Met reizen naar Jordanië, Armenië en Libanon. De laatste jaren heb ik veel geschreven over de situatie in Syrië en groeiende vluchtelingenstroom. Mijn opdrachtgevers waren naast GPD, DPD (Wegener) ook Parool, De Tijd, Historisch Nieuwsblad en Elsevier. In 2015 schreef ik de journalistiek longread Fort Europa, genomineerd voor de beste internetjournalistiek.

In 2015 keerde ik – met man en twee dochters – terug naar Nederland. Schrijven doe ik nog steeds. Over migratie, over integratie en alles wat daar bij hoort.